De speelzolder

Met de blokken spelen, tafelvoetballen, puzzelen, spelletjes spelen of gewoon rustig een leuk boek lezen .... Dit kan allemaal op onze nieuwe "speelzolder" ... De ideale vermaakruimte voor de kids bij koude en natte dagen !!

Nieuw !!! OUDER - KINDERYOGA ...

Ouder-kinderyoga op onze speelzolder ...

Kom het proberen !! 😀

Op zondag van 10u tot 11u.

Data: 22/02, 08/03, 29/03/2015.

Wat is ouder- kleuter- yoga?

Ouder-kleuter- yoga is voor ouder en kind van 3 tot 6 jaar.

Samen met je kleuter genieten van liedjes, spelletjes, speelse yogaoefeningen en rustmomenten. Laat je meenemen door je kind op avontuur, en ontdek momenten waarin je jezelf weer kind voelt!
Een combinatie van bewegen met je kind en samen ontspannen!!

Tijdens deze ouder-kleuter- lessen maak je samen op een... speelse, ontspannen manier kennis met yoga. Kenmerkend voor de lessen is de dynamiek: inspanning en ontspanning wisselen elkaar snel af. Kinderen leren op jonge leeftijd al een verschil te ervaren tussen (in)spanning en ontspanning. Veel bewegingservaring zorgt ervoor dat een kind lichamelijk sterker wordt en zich bewuster is van zijn lichaam en het aanvoelen van grenzen. Yoga geeft voldoening en geeft ook voor jonge kinderen plezier.

Door yoga oefeningen te combineren met spelletjes, massages, liedjes en versjes wordt aangesloten op de mogelijkheden, de fantasie en de spanningsboog van de jonge kinderen. Thema’s die dichtbij de belevingswereld van deze kinderen liggen (o.a. de natuur, seizoenen, dieren, kabouters) wekken hun belangstelling en bieden houvast en zekerheid.

Met de yogaspelletjes ben je in nauw contact en in interactie met je kind, wat een positief effect heeft op band tussen ouder en kind. Samen plezier beleven staat voorop. Soms is het voor een kind al voldoende te kijken en te zijn tijdens de les. Dit mag altijd!!

De les wordt afgesloten met een eindontspanning: voor ouder en peuter/kleuter. Ouder en kind zitten/liggen tijdens deze ontspanning enkele minuten dichtbij elkaar. Deze eindontspanning vindt op muziek plaats en vraagt de ouder zich op zichzelf te richten. Door je op je ademhaling te richten of je mee te laten voeren door de muziek, kun je vanuit innerlijke rust ontspanning ervaren. Dit kan een ontspannend effect op je kind hebben.

Ervaring met yoga is voor de ouder niet nodig. In principe volg je de ouder/kleuter les één op één.

Nieuwe reacties

05.08 | 02:11

Ja hoor, Dankjewel

04.08 | 17:55

Beste, graag reserveren we voor 2 volwassenen en 2 kinderen om 13:...

19.07 | 11:51

Wij wonen in Tervuren. Bij welke dichtstbij gelegen winkel kunnen ...

13.07 | 18:18

Beste We zouden graag woensdag 20 juli om half zes reserveren om te...