Blog

Wat voorafging

 Dit artikel is gepubliceerd op 2008-10-13 22:30:35 door Andy

Een kinderdroom wordt werkelijkheid, of toch bijna, we zijn de plannen aan het smeden, mijn vriendin en ik. Toen ik zes jaar was of zo, had ik maar één droom: een kinderboerderij op de hoeve van mijn ouders... Maar dromen zijn bedrog en die droom ebte dan ook weg, gedeeltelijk... Ergens in een klein hoekje van mijn hart bleef die droom zitten, hoe kan het ook anders, als dieren en kindervriend. Ik hielp zoveel mogelijk op de hoeve in mijn weinige vrije tijd, maar dat was ontspanning. Tot de dag dat vader ziek werd, en zo'n dikke drie jaar geleden stierf aan kanker. Ik was de enige die zich om de hoeve ontfermde en ik stak er al mijn vrije tijd in om alles beetje bij beetje terug wat op te knappen, daar de laatste jaren alles aan zijn lot werd overgelaten en van vader weinig mocht gedaan worden of veranderd. Hij dacht dat alles zou verkeerd lopen, dat we het niet aan zouden kunnen. Toen hij nog leefde had hij nog runderen, maar ik begon al met het kweken van schapen op een deel van de hoeve en op stukjes weiland in de nabijheid van de hoeve. Het eerste wat dan ook moest gebeuren was overal de omheining aanpakken zodat de schapen niet zouden ontsnappen. De runderen waren dan al van de hoeve. Ook de stallingen werden beetje bij beetje uitgekuist en verder hier en daar iets opgeknapt en veranderd.

 

Moeder wou het woonhuis afbreken en er een nieuwe woning op zetten, dik tegen mijn zin. De hoeve dateert uit 1868 en heeft nog een prachtig dak met een fantastisch dakgewelf. Ik kon dat toch niet zien verloren gaan. Ik wou vroeger al de hoeve, en nu zouden ze deze afbreken voor een nieuwbouw. Neeeeeeeeeeeee!!!

De hoeve ligt nu volledig in de dorpskern van Adinkerke, op 5 km van De Panne en de Kust dus, op wandelafstand van Plopsaland en aan de andere kant heb je de vlakke polders("De Moeren") om te fietsen, een lijst van mogelijkheden om zich te ontspannen en aan cultuur te doen zonder nog maar te spreken van de talloze eetgelegenheden.

Een uitgesproken plaats dus om aan hoevetoerisme te doen. Of toch iets in die richting. Wat precies zijn we nog aan het uitdokteren. Er komt heel wat bij kijken, want eerst moeten we via de notaris een oplossing vinden over hoe we de hoeve verdelen, ik heb trouwens nog een broer en zus. Gelukkig zijn ze akoord dat wij de hoeve overnemen op een of andere manier en kunnen beginnen met mijn kinderdroom waar te maken. Een echte kinderboerderij is het nog niet, maar met schapen, varkens, eenden, kippen ben ik al aardig op weg. Eens ik er woon zullen er nog enkele andere dieren de bende vervoegen en zullen kinderen dus wel aan hen trekken komen.

We staan nog nergens, maar we beginnen avast hier en daar met hetgeen we kunnen doen. Het is dan ook de bedoeling dat we hier alles neerpennen, zodoende jullie ons verhaal levendig kunnen inbeelden en wie weet ons ook ooit komen bezoeken als we overnachtingen kunnen aanbieden....

Nieuwe reacties

05.08 | 02:11

Ja hoor,

Dankjewel

04.08 | 17:55

Beste, graag reserveren we voor 2 volwassenen en 2 kinderen om 13:00. Tot morgen. Groetjes Seline

19.07 | 11:51

Wij wonen in Tervuren. Bij welke dichtstbij gelegen winkel kunnen wij pannenkoeken kopen? Of lever je soms in Tervuren?
Groetjes jm en Sim

13.07 | 18:18

Beste

We zouden graag woensdag 20 juli om half zes reserveren om te komen eten met 11 personen. Kan dat nog?

Alvast bedankt